בר מצווה – חשיבות התפילין

שאלה:

שלום.
חוגג בר מצווה השנה בתאריך כז באדר, יום רביעי.
עניתם לי שהוא עולה לתורה בשבת פרשת ויקרא.
אני שואל על יום חול. האם יעלה ביום שני המוקדם אן בחמישי למחרת?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל אפשרות לעלות לתורה בשני וחמישי לפני הבר מצוה, קטן יכול לעלות לתורה רק במפטיר בשבת. ולכן יעלה ביום חמישי. מה שחשוב זה לחדד אצלו ולהדגיש את היופי העצום שבהנחת תפילין יום יום כל החיים בלי להפסיד! התפילין הם צינור הקשר בין היהודי לבוראו! הגמרא אומרת שגם הקב"ה כביכול מניח תפילין, בתפילין שלנו כתב ה' אחד, ובתפילין של בורא העולם כתוב מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ. כלומר התפילין מבטאים קשר של אחדות ויחידות ים עם ישראל לקב"ה, ואשרי מי שחלק מהסיפור הזה.

ערב טוב.