טבילה לאשה טהורה

שאלה:

אני מעוניין שאשתי לטבול במקוה, כי חודשים רבים לא טבלה,
אומנם היא לא הגיעה לגיל 40, אבל היא לא ראתה
ולכן אין לה חיוב לטבול, ולבדוק, מה לעשות כדי שתוכל לטבול במקוה

תשובה:

שלום ידידי

אם אשתך טהורה אין כל ענין לטבול! זה מיותר לחלוטין. אין כל משמעות לטבילה במקוה כאשר האשה אינה נדה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח. להגיד שאין שום משמעות לטבילה במקווה כשהיא טהורה. נשמע קצת לא מובן. שהרי נשים בין נשואות ובין רווקות אפילו טהורות נוהגות היו לטבול במקווה לקראת יוה"כ. וגם לאחר שהריב"ש ביטל את טבילת הפנויות זה מחשש תקלה. והאחרונים ביטלו את טבילת הנשואות בערב יוה"כ. אבל עדיין להגיד שאין שום משמעות קצת צורם לי. אבל לענין דינא נראה כדבריך שאין לטבול אא"כ בנדה. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

  2. אמת וזכרתי כל זאת בשעת כתיבת התשובה, למעשה נשים בזמנינו אינן טובלות גם בערב יום הכיפורים, כמו כן הטבילה בערב יום כיפור היא מנהג מיוחד לאותו יום, בשאר ימים ודאי אין כל מנהג כזה בשום סיטואציה, ואגב הגר"א סבר שבכלל אין ענין של טבילה לתוספת טהרה גם לגברים, אלא שבזה כידוע חלקו עליו גדולי החסידות.