מעשרות בזמנינו / גדר חיוב מעשר כספים

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
כתוב בפרקי אבות בפרק ה משנה ח "שבעה מיני פורעניות באין לעולם …מקצתן מעשרין ומקצתן אינן מעשרי רעב של בצורת בה"
הבנתי שיש מצווה מסויימת לחקלאים לעשר את התבואה או משהוא בסגנון האם הדבר מדובר רק במעשרות של תבואה או גם במעשר כספים?
וגם הבנתי שיש מצווה בלעשר פירות וירקות אם קונים היום מסופר את הפירות והירקות האם בדרך כלל יש לדבר הזה הכשר מסויים שהם מעשרים את זה?
ואם בגינה לבן אדם יש עץ מסויים של פרי ונגיד הוא קטף פרי אחד האם הוא צריך לחלק את הפרי ל10 חלקים ולזרוק חלק לפח או משהוא כזה שזה נחשב מצוות מעשר או שאפשר להביא את זה לקרוב משפחה או משהוא בסגנון כדי שזה לא יזרק?
ואיך מקימים את זה במקרה שמשהוא מגדל עץ בבית

תשובה:

שלום וברכה

על גדר חיוב מעשר כספים ראה כאן.

על סדר הפרשת תרומות ומעשרות ראה כאן.

אם קונים מחנות מפוקחת כהלכה בהכשר מוסמך אין צורך לעשר, והמחמיר תבוא עליו הברכה.