כשרות בתנור טרף

שאלה:

שלום כבוד הרב,לצערי בביתי לא מקפידים על כשרות ככ כמו שאני רוצה להקפיד..בהכוונה היא שמבשלים בפיירקס זכוכית גם חלב וגם בשר באותו התנור..
האם מותר לי לאכול מאוכל שהוכן בתבנית כסף שמעליו היה נייר כסף בתוך התנור הזה?
אני מעדיפה לא לאכול אבל בגלל שזו שבת וזה לא מכבד את השבת לא לאכול אוכל מבושל,וגם הוריי מאוד נפגעים ממני רציתי לשאול אם מותר?
בנוסף,האם מותר לעשות קידוש בשבת בבוקר על מזונות ורק לאחר מכן לעשות המוציא?
שאלה נוספת,האם יש בעיה בגרביוניים שתוך כדי ההחיכה בהם נקרעים בשבת?
ויש לי נעלים שאני אוהבת לנעול אותן בשבת הבעיה היא שמבפנים יש קצת קרע.אז אני מוסיפה סוליה מותר להוסיפה כמובן ללא הדבקה בשבת?
תודה רבה ושבת שלום!

תשובה:

שלום וברכה

כדי להשתמש בתנור הזה, תראי שהוא נקי, ותפעילי אותו על חומו המירבי 20 דקות ריק, ואז תוכלי להשתמש בו בתבנית חד פעמית מכוסה ללא חשש.

את יכולה לעשות קידוש על יין ומזונות בתחילה, ורק אחר כך לאכול את הסעודה.

אין בעיה בגרביונים והנעלים הנ"ל.

בהצלחה רבה וכה לחי!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לי את אותה בעיה, שאלתי רב והוא אמר לי שצריך לנקות את התנור לגמרי עם מסיר שומנים.. זו קצת בעיה בשבילי לנקות ככה כל פעם שארצה להכין משהו.. האם אפשר להקל רק בהפעלה? (יש בצידי התנור כתמים שחורים שלא יורדים כל כך עם מגבון). והאם אוכל להניח על הרשת של התנור תבנית חד פעמית עם אוכל כשר? אם אין אפשרות להחליף רשת .