כלי מתכת בזמנינו

שאלה:

קראתי בספר הלכה שיש אומרים שכלי המתכת של היום שונים מכלי המתכת של פעם, מכיוון שבאמת הבליעה בכלי המתכת של היום מועטה מאוד לעומת פעם (בשל המצאת הסבון מסיר השומנים, בשל שיטת ייצור המתכת החלקה ועוד. .) ולכן יתכן שיהיה מותר להשתמש בכלי מתכת שבלע טרף לאחר שטיפה עם סבון בלבד, כדין כלי זכוכית. למעשה, כתוב בספר שכמעט הפוסקים אסרו זאת, וכך ההלכה. האם מותר לסמוך על כך במקום ספק? האם מותר לסמוך על כך להורות לבעל תשובה על מנת להקל עליו?

תשובה:

שלום וברכה

אין להקל בזה, אנחנו לא מקילים בדברים שבשולחן ערוך כתוב להיפך, מכח סברות שלנו גם אם הן הגיוניות, לא נכנסים לפינה הזו [בדיעבד יש הקלה אחרת של אינו בן יומו וכדומה שאף שאסור לכתחילה להשתמש התבשיל בדרך כלל לא נאסר, למעט דבר חריף, תתייעץ עם רב על כל תקלה].