חלה בזמן הזה / אפיית פרווה וחלבי יחד

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב 1.רציתי לשאול מתי נחשב שרוב ישראל נמצאים בישראל(לדוגמה לעניין חיוב הפרשת חלה שמה תורה רק כשרוב ישראל בישראל אזי זה מהתורה) מספיק 51 יהודים על 49 שנמצאים בגולה? צריך רוב? 2.אגב,אכילת חלה לא מעושרת זה טבל וניתב בידי שמיים האם גם היום כשזה מדרבנן או בחול שלא תשכח תורת חלה שזה מדרבנן גם אז העושה כך חייב מיתה בידי שמיים? 3.עבדתי בבית קפה ובו אפינו רוגעלכים פרווה בגד אחד ובמגש שני בורקס חלבי וכדו האם הרוגעלכים האלה מותרים לאכילה בתוך שש שעות שאדם הוא בשרי? האם הבדל ספרדים אשכנזים?

תשובה:

שלום וברכה

1. אכן רוב יושביה עליה זה לפי מספר האנשים, ואכן סיפר לי ת"ח אחד, ששוחח בענין עם הגרז"נ גולדברג שליט"א שאמר לו שהוא מוטרד מאוד מכך שכפי שהבין ממירשם האוכלוסין אנחנו קרובים מאוד להיות רוב יושביה עליה, וזה משנה את כל הדינים של חלה שאסור לטמאה וכו' וצריך להיות מודעים לכך.

2. אין מיתה בידי שמים על חלה דרבנן.

3. כיון שמדובר בריחא ואין זיעה שהרי מדובר במאפים, אין חיוב המתנה שש שעות, ראה פרטי הדינים בענין זה  בסי' קח. אבל אין לאכול יחד עם בשר ממש.