ביטול איסור לכתחילה

שאלה:

הרב אם נפל לתוך סיר של בשר חלב שמעתי שמותר להוסיף בשר על זה שהיה בטל בשישים אבל למי שעושה אצ זה אסור לאכול מיזה האם הוא עושה עבירה?

תשובה:

שלום וברכה

אכן, אסור לבטל איסור לכתחילה, למרות שאחר הביטול זה יהיה מותר באכילה, ולכן קנסו חכמים את המבטל ואת מיש ביטלו עבורו – שלא יאכלו.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות תערובות סימן צט סעיף ה

אין מבטלין איסור לכתחלה. ואפילו נפל לתוך היתר שאין בו שיעור לבטלו, אין מוסיפין עליו היתר כדי לבטלו. עבר וביטלו, או שריבה עליו, אם בשוגג, מותר. ואם במזיד, אסור למבטל עצמו, אם הוא שלו, וכן למי שנתבטל בשבילו.  (ואסורים למכרו גם כן לישראל אחר, שלא יהנו ממה שבטלו) (ארוך כלל כ"ד). ולשאר כל אדם, מותר.