ריבוע בתיתורא של התפילין

שאלה:

שלום הרב, התפילין של יד שלי נפלו מגובה כמה ס"מ על השולחן ונפגמו קצת בקצה שלהם (נמעך קצת) אבל בחלק התחתון סמוך לאיזור שמונח על היד ולא בקודקודי הבית למעלה. מה הדין?

כמו כן, מה הדין אם נפגם קצת בקודקודי הבית למעלה?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

גם בתיתורא חייב להיות ריבוע, תראה לאדם שמומחה בעשיית תפילין ותיקונם שיקבע אם אכן יש צורך והצדקה לתיקון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לציין כי במעברתא – החלק שבו עוברת הרצועה – קיקול הריבוע כלפי הכתף (בתפילין של יד) או כלפי העורף (בתפילין של ראש) אינו פוסל כי אינו חלק מהתיתורא. ע' פסקי תשובות סי' ל"ב ס"ק ס"ח.