פקיד בבנק – האם צריך לחשוש מאיסורי ריבית

שאלה:

שאלה נוספת בעניין דומה – אם יש פקיד בבנק.
התפקיד שלו זה שמגיעים אנשים, והוא מבצע עבורם את התשלומים במערכות הבנק.
העניין הוא – לבנק עצמו יש היתר עסקה.
אך – האנשים שבאים לפקיד מגיעים עם תשלומים שונים שלא קשורים לבנק. הם משלמים לכל מיני מקומות כל אחד והתשלומים שלו.
היות ויכול להיות שבכסף זה יש איסור ריבית – תשלומים שמעורב בהם ריבית וכד',
האם לפקיד מותר לבצע את התשלומים?
כי אני זוכר שאמר לי פעם מישהו שאפילו מי שסופר את הכסף עובר על איסור ריבית.
1) האם צריך לחשוש לאיסור ריבית במקרה כזה?
2) האם יש מסייע לעוברי עבירה?

תשובה:

שלום רב,

העובד בבנק לא צריך לחשוש לאיסור ריבית, היות ומי אמר שמשלמים ריבית, וגם כשמלמלים ריבית מי אמר שאין היתר עיסקה, ואם לא רואה איסור לפניו לא צריך לחשוש.

בהצלחה.