ירקות עליים מגידול רגיל

שאלה:

שלום וברכה
אני מעוניינת לצרוך ירקות עליים בכמויות גדולות ובצורה מרוסקת עד דק. ידוע לי שבגידול הנקי מחרקים יש המון חומרי הדברה וריסוס. האם יש אפשרות להשתמש בירקות מגידול רגיל, אם אשטוף אותם כפי יכולתי וארסק בבלנדר?
בתודה מראש!!!

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בירקות עליים קטנים כמו שמיר כוסברה נענע וכדומה, אין כל דרך לנקותם מחרקים, ואי אפשר לסמוך על הבלנדר, המציאות שזה לא נהפך לקמח, אלא התולעים נוסעות יחד עם העלים על הסכינים… אם מדובר בחסה וכרוב יש באופן עקרוני דרך לנקות, כפי שתוכלי לראות כאן הרבה תשובות באתר, אבל זה לא מומלץ, האמיני לי, אינני יודע כמה חומרי הדברה יש, אבל אכילת חרק אחד בלבד, מסוכנת וחמורה מבחינה רוחנית לאין ערוך יותר מכל חומרי ההדברה שבעולם… בסופו של דבר מדובר ביצור שיש לו את כל האישורים של משרד הבריאות והכל בסדר… איכלי בשמחה ותהיי בריאה!

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1