מעשר כספים למי שאין לו הכנסות מספיקות – המשך

שאלה:

לא הייתם ברורים בתשובה האחרונה שאלתי אם מעמד נותן צדקה הוא כאחד שנותן מעשר מאחר והוא אנוס ולא יכול לתת מעשר כי יתקיים בדוחק

תשובה:

שלום וברכה

כל אחד נותן צדקה כפי יכולתו, ובורא העולם שמח עם מעשיו. אנחנו לא יודעים מתן שכרן של מצוות, אבל מי שאינו יכול לתת מעשרות זה לא נדרש ממנו, אדם חייב לדאוג למשפחתו וגם זו מצוה חשובה עד מאוד. כל אחד עובד את בוראו לפי הנתונים שלו, אם קשה לך לתת מעשרות תרבה עוד בלימוד תורה ושאר מצוות, העיקר להיות עבד ה' כמו שצריך.

בשורות טובות ושיהיה תמיד שפע!