עומד בחוץ – צירוף למנין

שאלה:

שלום. חדר שיש בו הרבה אנשים שמתפללים במנין, מי שעומד מחוץ לחדר ולא מראה פניו למתפללים (אמנם הדלת פתוחה בין שני החדרים) האם נחשב שמתפלל במנין? ואם לא, האם כאשר עומדים בחוץ עשרה אנשים שנסמכים על המניין שבחדר הפנימי, וחלק רואים את אלה שבפנים, נחשב גם למי שלא רואה את אחה שבפנים שמתפללים במנין?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי המבואר בשו"ע בסי' נה סעי' יד, צריך שאחד יראה פניו ממש, אבל אין צריך שכולם יראו פניהם. כמובן לא צריך להסתכל דוקא, ומספיק שרואים אותו, גם אם פניו מוסבים לצד אחר. אגב בכף החיים שם מצדד שאם מדובר בחלון זכוכית סגור, גם אם רואים זה לא מועיל, כיון שיש לה דין מחיצה.

ערב טוב.