הזיז התפילין ממקומם כדי להפיח – האם חוזר ומברך

שאלה:

יל"ע במי שמזיז התפילין ממקומם (שאינם מונחים במקומם) כדי להפיח, ואח"כ מחזירם למקומם, האם צריך לחזור ולברך על התפילין. שרש הספק, שהנה אף שאיתא במשנ"ב (סי' כ"ה ס"ק מ"ז) שאם חולץ תפילין כדי להפיח, שצריך לחזור ולברך, שהא אידחי ליה וכו', אולי י"ל דשאני התם שחלצן לגמרי, אבל כשהם היו מונחים על גופו תמיד (אלא שהזיזם למקום אחר), י"ל שאין זה חשיב דיחוי לגמרי. אמנם אולי סברא זו אינה נכונה.

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת באר משה ח"ב סי' יב צידד שבמקרה כזה אכן אינו חוזר ומברך, אבל צריך לדעת שזו לא ההנהגה לכתחילה ורק כשאינו יכול להתאפק עד שיסיר לגמרי יש לסמור על הזזתן.