שמע קדושה באמצע שמונה עשרה

שאלה:

הנה קי"ל שאם הוא באמצע שמונה עשרה כשהגיעו לקדושה, שיש לו להפסיק ולשמוע לש"ץ. צ"ע איך יוצא בזה, הרי קי"ל דב' קולי לא מתשמעי, והרי כל הציבור אומרים קדושה עם הש"ץ. ונראה שאין לומר שבקדושה חשיב "חביב", שהרי אומרים אותו בכל יום ואינו כשופר ומגילה וכו'.
יש לציין מש"כ דעת נוטה (תפילין תשובה קס"ח), ולענ"ד דחוק הוא.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה באמת ההנהגה הראויה לש"ץ באופן זה, היא להמתין שהקהל יסיימו ואז לומר. למעשה אין ממש חשש של תרי קלי, שהרי הוא יודע ששמע, ובמשפט כזה קצר הוא יכול לשים לב, ובכלל על זה נאמר אם לא יועיל לא יזיק, מה יש לו להפסיד במה שהוא שותק ומאזין, אם ישמע יצא ידי חובה… אבל הבעיה האמיתית היא שכאשר הציבור גדול באמת לא שומעים, וכן הרבה חזנים כלל לא יודעים שעליהם לכוין להוציא ידי חובה מי שמעוניין בכך..

שבוע טוב