סתם כלים אינם בני יומם

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
האם אפשר להניח ספל קפה על אזור ההנחה של מכונת קפה של הורי שלא שומרים על ענייני כלים במאה אחוז עדיין (אך אמא רוצה, אני רק צריך להתארגן על המידע שצריך לתת לה).
אולי עולים אדים רותחים מהספל הטרף לאזור שממנו יוצא הקפה וזה מטריף?
או אולי, בגלל שסתם כלים אינם בני יומם, אז הספל הזה לא יטריף?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש להבין, מה שסתם כלים אינן בני יומן זה רק בדיעבד, שאם עשו המאכל והכל אינם נאסרים, אבל לכתחילה אסור לקחת כלי טרף שאינו בן יומו ולהשתמש בו. לעצם הנושא שהזכרת מסופקני מאוד אם הספל הזה טרף, קשה לי להאמין שמשתמשים בבית בספל קפה לשתיית מרק בשרי… אני מניח שיש צלחות למרק והספל תמיד משמש לקפה או תה… למעשה אין להחמיר עליה בענין ספל הקפה.

אם יש לאמא נכונות לשמור על מטבח כשר למה אתה ממתין??? תעשה הכל שתלמד והכל יוכשר, זה מאוד חשוב, וחבל על כל יום.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לוותר על רצף הלימוד שלי בשביל זה? (גמרא, הלכה, מוסר)
    זה ארוך ונרדמתי אתמול אחרי צאת הכוכבים וקמתי בסביבות 11.
    ליקטתי כבר איזה שליש.

    תודה רבה כבוד הרב

  2. לא צריך לוותר, היסודות הרי ברורים לך ואתה יכול להסביר לאמא, זה בלאו הכי הדרך היעילה, אני לא מאמין שהיא תשב לקרוא המון טקסטים ארוכים, וגם תתקשה להבין, תדריך אותה במטבח, במקביל תעשה לה גם סיכומים..