הידור ברכישת ארבעת המינים

שאלה:

שלום וברכה.
שאלה בנוגע לרכישת ארבעת המינים :

קניתי אתרוג מהודר לפני כשבוע במחיר יקר אך לאחר שהוא הצהיב התגלו מספר סימנים ועכשיו הוא פחות מהודר.
האם נחשב שקיימתי את המצווה בהידור ?

בנוסף, האם אדם שקונה אתרוג במתכוון "ברגע האחרון" ממש לפני כניסת החג ובמקרה מוצא אתרוג מהודר במחיר נמוך קיים את המצווה בהידור יותר ממי שקנה כמה ימים\שבועות לפני החג כדי לזכות באתרוג מהודר ?

תשובה:

שלום רב

תראה לרב את האתרוג והוא יקבע אם אכן הוא מהודר. יש שני דברים שונים, המאמץ והכסף זה בהחלט דבר חשוב שמקבלים עליו שכר גדול בשמים, אבל אין לזה קשר להידור בעצם האתרוג, שבזה הקובע הוא באמת מצבו המציאותי של האתרוג.