חיבור ההושענות ללולב

שאלה:

שלום רב
האם מותר לקשור ללולב דף ובו סדר אמירת ההושענות על מנת להקל על אמירתם?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאין כוונה שיהיה חלק מהאגודה אלא רק שעל ידי כך יהיה מונח וניתן לקריאה אין בעיה, אבל יש להזהר מתלישת העלים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד
    מ"ש שאם אינו מתכוין אינו בבל תוסיף – אינו פשוט, ראו סי' תרנ"א סי"ד בביאוה"ל
    ויש לדון אם דומה להיתר אגד ממין אחר, לשיטת הראשונים שההיתר משום דהוי לנוי, אם שייך כעין זה לגבי סידור. והדעת נוטה להקל

    אבל יותר הייתי דן משום ביזוי מצווה, כמו לגבי שיטת האוסרים להשתמש בנרות חנוכה אפילו לצורך מצווה, ראה תרע"ג סעיף א', ותרע"ד ס"ב מ"ב ס"ק ט

    שנה טובה!