האם מותר לי להזהיר בנות שיוצאות עם הגרוש שלי על מעלליו?

שאלה:

הגרוש שלי גר בשכונה שלי ואני רואה אותו לפעמים יוצא עם בנות,האם מאחר והיה אלים האם אני צריכה להזהיר את אותן נשים מפניו

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום אסור לומר זאת, גם יתכן שהוא חזר בתשובה. אם זה באמת מעניין אותן, מן הסתם עליהם להתעניין מה הרקע לגירושין. ואם הם שואלים אותך מה הרקע את יכולה לומר אם כוונתך להזהיר אותן ולא כרגשי נקם. וגם אז עלייך להיות מאד זהירה שלא להגדיל את המשמעות יותר מהמציאות כפי שכתב החפץ חיים בלשון הרע לתועלת.