תמונה על מצבה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,
שמעתי מרב אחד שאמר שאדם ששם מצבה עם תמונה של הנפטר (סוג של חקיקה) אין לנשמה מנוחה. האם דבריו של הרב נכונים. אם כן. כבודו יכול לומר מקורות כדי שאני יכול לעיין ולבדוק את העניין לעומק.
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אותו רב כוונתו שיש לחשוש בענין זה לחוקות הגויים, אנחנו מאוד משתדלים להקפיד לא לשנות בסדרי הקבורה ממה שהיה נהוג משנים קדמוניות. מה שאמר שלא יהיה לנפטר מנוחה, זה סגנון דיבור כזה שמשום מה יש רבנים שנוקטים בו, מתוך מחשבה שכך הדברים ישפיעו יותר. וזה אכן חבל כי יש אנשים שלוקחים את הדברים כפשוטם. אנחנו לא יודעים מה נעשה בעולמות העלינים, אנחנו כן יודעים מה אנחנו צריכים לעשות, והוא לשמור את מנהגי אבותינו ולעבוד את בורא העולם בשמחה ובלב שלם.

שנה טובה ומבורכת.