טעות באמצע ברכה – מודים דרבנן

שאלה:

שלום רב,
אדם שאמר מודים דרבנן בחזרת השץ, ואמר בטעות: מודים אנחנו לך שאתה הוא השם אלוקינו ואלוקי אבותינו, יוצר כל בשר (במקום אלוקי כל בשר), ותיקן לאלוקי כל בשר אבל לקח לו יותר מכדי שלום עליך רבי?
האם ברכה לבטלה? או שאולי היה עדיך להמשיך מבלי לתקן?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהוא באמצע הברכה ודאי אין כל בעיה לחזור ולתק ןראה משנה ברורה בתחילת סי' קיד בהרחבה. אם סיים את הברכה, יצא ידי חובתו ואין לו לחזור ולתקן, כיון שאמר תחילה וסוף ועיקר הברכה כדין.

מקורות:

ראה משנה ברורה בתחילת סי' קיד בהרחבה.