כתם על דבר שאינו מקבל טומאה

שאלה:

אישתי בשבעה נקיים ביום השביעי וראתה כתם יותר גדול מגריס על דבר שאינו מקבל טומאה מה הדין לגבי זה ואיך צריך לנהוג? וגם אם מותרים האים מותר לשמש?

תשובה:

שלום וברכה

בצורה שבה אתה מציג את השאלה הכתם אינו מטמא ואתם מותרים, כמבואר בשו"ע קצ י, אבל השאלה מורכבת, צריך לדעת מה נחשב דבר המקבל טומאה, כמו כן לענין קינוח נחלקו הדעות כידוע, היות והכתם נלקח בעצם מהגוף והוא גם מוחזק ביד ולדעת הסדרי טהרה הוא נחשב ככתם שעל גופה, בענין זה הנחיית רבותי להחמיר בכתם הגדול מגריס ויש חולקים ומקילים, כפי שהארכנו פעמים רבות באתר, לכן כדאי לפרט יותר וכך נדע להשיב יותר במדוייק.