חלק בכור בדירת ירושה, בשכירות ומכירה

שאלה:

אב שהוריש דירה לבניו והאחים משכירים אותה אחר פטירתו, האם הבכור נוטל פי שניים בשכירות.
במדה ויוחלט על מכירת הנכס, האם הכסף הבא מן המכירה נקרא ראוי או מוחזק.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לעניין שכירות הסכמת רוב הפוסקים שאינו מקבל פי שנים, אלא אם כן מיחה הבכור באחים ודרש לחלק את הנכסים לפני שמשכירים.

מדמי המכירה ודאי שיקבל פי שנים.

מקורות:

לעניין שכירות עיין נתיבות סי' רעח סק"א וקצות סק"ב. לעניין מחאה עיין רמ"א שם סעיף ו.