שותפות עם גוי בחנות שאינה כשרה הפתוחה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרבנים,
יהודי בחוץ לארץ רוצה לפתוח חנות מכולת עם גוי, רוב הכסף משקיע היהודי. החנות תהיה בעיר אחרת והיהודי מגיע לעיר זו שלוש עד חמש פעמים בשנה.
בחנות יעבוד רק הגוי וימכור גם מוצרים לא כשרים. הגוי שאול עיצות מהיהודי איזו דברים להכניס לחנות.
הם יתחלקו גם ברווחים וגם בהפסדים בשווה.
השאלה, איך לעשות את השותפות שלא תהיה בעיית שכר שבת ומחיר אוכל לא כשר?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הבעיה של שבת ניתן לפתור על ידי שותפות יהודי והגוי וחלוקת הרווחים באופן ששכר שבת כולו לגוי ובתמורה הוא עובד בימי החול. ראה בענין זה כאן.

הבעיה של מסחר במאכלות אסורות, ראה בענין זה כאן, ולכן יש לעשות סוג חוזה תקף, שלפיו גם המוצרים שאינם כשרים כולם של הגוי, ובתמורה הוא עובד בחנות וקוצב את שכירות החנות באופן כזה שיש חלוקה שיויונית בכל הרווחים.

על כל החוזים להיות תקפים על פי חוק.

בהצלחה.