התרת נדרים

שאלה:

היי
ליפני כמה שנים כשהייתי בהריון נדרתי שאשמור שבתות אם תצא לי בת. ילדתי בשלום בת אבל לא הצלחתי לישמור מה אוכל לעשות כדי להתיר את הנדר
(אבל אנמ לא נוסעת בשבת לא מעשנת לא מדליקה אש רק צופה בטלוויזיה)

תשובה:

שלום וברכה

עם ישראל מזה 3500 שנה מוסר נפש על שמירת שבת, במצבים הכי קשים, בשואה באינקוזיציה, תחת רדיפות מלחמות וגירושים, היום ברוך ה' אנחנו בארץ הקודש וכל אדם חופשי לשמור את השבת ולהיות קרוב לבורא עולם. הקדוש ברוך הוא אוהב כל אחד ואחד מבניו ובנותיו, ולא מוותר על אף אחד, עשית כבר צעד משמעותי בשמירת השבת, המשיכי הלאה! שמרי את השבת כהלכתה ואף היא תשמור עליך!

רוב נחת ושמחות.