ההלוואה נעשתה בלי שדיברנו שזה יהיה לפי היתר עיסקא

שאלה:

שלום, חתמתי אמש חוזה עם מישהו שלווה ממני 150 אלף לצורך קניית חצי מחברה מסוימת (זה מצוין גם בחוזה שעשינו). ההלוואה למשך שנה. כשהרווח שלי יעמוד על עשרים אחוז (30 אלף שנתי).
הוא כתב לי צ'ק של הסכום הנ"ל לעוד שנה (מאתמול) ובנוסף לכך עוד 4 צ'קים של הרווח (שבע וחצי אלף) לפריעה כל רבעון (בסה"כ 30 אלף).
את ההיתר עיסקא בעזרת ה' נעשה היום.
יש בעיה בכל התהליך הלזה?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שבמקרה זה לא דובר בעל פה לפני נתינת ההלוואה שהיא תהיה בתנאי עיסקא. לכן, מאחר שבשעת ההלוואה עדין לא היה היתר עסקא צריך לעשות קניין סודר להקנות לך את מיטב נכסיו הרווחיים הקיימים (קרקעות בתים) כפי שיווי סכום ההלוואה בתור פירעון על ההלוואה ואח"כ אתה מקנה לו את זה מחדש בתורת עיסקא כפי התנאים  שביניכם.