שליח ציבור עם שרוולים קצרים

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
חברים שמתאספים לתפילת ערבית בבית של מישהו כאשר יש משהו כמו שיעור תורה, חנוכת בית, סעודת מצווה וכו׳

לחזן יש שרוולים קצרים, האם צריך לקחת ג׳קט או מעיל או משהו כזה בסגנון כדי לכסות את ידיו או שכל העניין הוא רק בטלית?

היום היינו במקרה דומה, קם מישהו שהוא חבר של בעל הבית ואמר שאין צורך בגקט שכל העניין הוא רק בטלית

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין הגיון באמירתו של אותו אדם… כאשר הבעיה היא השרוול הקצר, בודאי ניתן לפתור זאת על ידי לבישת ג'קט כאשר אין טלית.

על עצם נדון זה ראה עוד כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ראיתי בביתי כנסיות שיש לש"ץ שרולים קצרים אז יש בתיבא כמו שרוול שהם שמים אבל השאלה למה זה מותר ואפילו לפני אדם חשוב הם לא היו משתמשים בשרולים האלו משום שרואים שזה לא אותו צבע לשרולים הקצרים של שץ האם עדין מותר להישתמש בשרולים הללו? תודה רבה!

  2. דעת המשנ"ב בסימן נ"ג בהלכות ש"צ מתיר לעלות חזן עם שרוולים קצרים, ואינו בגדר פוחח. אמת שהרב עובדיה מחמיר בדבר שיש להשים טלית.

  3. אינני חושב שיש כאן ויכוח, פוחח שאסור מן הדין הוא אכן זה שכתפיו מגולות, אבל משום כבוד הציבור גם בחולצה קצרה שאינה מגיעה למרפק יש להמנע.