אכילה לפני קידוש והבדלה – ילדים

שאלה:

האם מותר לתת לילד לאכול ארוחת ערב לפני מוצ"ש, בזמן שלגדול אסור? והאם מותר במוצ"ש לפני שאבא חוזר ומבדיל?

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור לילדים קטנים לאכול לפני קידוש או הבדלה כאשר הם נצרכים לכך, וקטנים ביותר שאינם בגיל חינוך, גם אם אינם נצרכים לכך אין למנוע מהם כלום.

מקורות:

משנה ברורה סי' רסט ס"ק א על פי מגן אברהם שם, וראה שו"ע הרב שם סעי' ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי מרב אחד, שאמנם אסור לענות את הילד, אבל צריך לומר לו שיבדיל בעצמו לפני שהוא אוכל, ובמילא חוזר האיסור (העקרוני) של אכילה לפני הבדלה לגבי ילדים שמסוגלים להבדיל בעצמם.