ביטול בשישים במגע בין מאכלים

שאלה:

יש לי שאלה לגבי אוכל שבטל בשישים , אם מזלג עם שאריות חלב נגע בתבשיל בשרי , אז איך מחשבים אם זה בטל בשישים לפי החלב שנכנס לתבשיל או לפי כל המזלג ?

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה הרבה מאוד פרטים. ראשית, דין ביטול בשישים הוא דוקא בתערובת, כאשר אתה יודע היכן המגע וניתן לנקות את החלב או לחתוך, יש לעשות זאת. שנית, כאשר המגע הוא חם, הביטול בשישים צריך להיות כנגד כל המזלג ולא רק כנגד התבשיל. כמו כן בכל מגע בין מאכלים חמים חלבי ובשרי, יש הבדל בין מאכל כחוש למאכל שומני, שבזה החלב מפעפע בכל התבשיל וכשאין שישים הוא אוסר את כולו, משא"כ בכחוש שרק חותכים את מקום המגע.

עבר טוב.