לתרומות לחץ כאן

חציל בתנור בשרי שאינו בן יומו – לאוכלו עם גבינה

שאלה:

חציל שנאפה בתנור בשרי שאינו בן יומו. האם ניתן לאפות שוב עם גבינה?

תשובה:

שלום רב

החשיבה היא שכיון שהתנור לא נוקה לפני כן, אנחנו מניחים שהיו בו שאריות של בשר, ולכן זה לא רלוונטי מה שלא היה בן יומו, ואין לאפותו עם גבינה.

אילו היה נקי לגמרי, או אם בושל בסיר בשרי שאינו בן יומו, למנהג בני ספרד מותר לכתחילה לאפותו עם גבינה, ולמנהג בני אשכנז לא עושים זאת לכתחילה, אבל אחרי שעשו זאת שלא במטרה לאוכלו עם גבינה, מותר בדיעבד לעשות זאת.

ערב טוב.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל