אכילת אוכל שנפל לתוכו פרפר לילה

שאלה:

בלילה נפל פרפר לילה על המאכל שלי
אני הוצאתי אותו מהמאכל ואכלתי את המאכל
האם אני עשיתי מעשה נכון?

תשובה:

שלום רב

אכן אם הוצאת אותו אתה יכול לאכול את המאכל. לא צריך לחשוש לרימות כאשר לא רואים כלום, דבר שאינו ניכר לעין אינו אסור. אבל לכתחילה ודאי כדאי לכסות מזון ולא להשאיר גלוי כאשר זה אפשרי, כדי שלא לאפשר לזבובים או פרפרים להטיל רימות באוכל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי את השאלה, אם יש כשרות מהודרת אפשר לאכול ואם אין בודאי אין לאכול, ולא רק בשר ועוף, בכלל, לכל ארוחה מבושלת במסעדה מלון וכדומה צריך כשרות טובה ויש הרבה מלונות עם כשרות טובה בארץ.