לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סוף זמן ברכת הלבנה

שאלה:

עד מתי מותר לברך ברכת הלבנה , גם שעה וגם תאריך ?

תשובה:

שלום רב

הלבנה עושה מחזור חודשים, בו עד אמצע החודש – בדרך כלל י"ד בחודש היא גדלה ולאחר מכן היא מתחילה להתמעט שוב, אלא שהיום שהכל לפי לוח קבוע לפעמים המולד הוא יומים לפני ראש חודש, לכן זה עשוי להשתנות, ויש להתעדכן בלוח השנה.

מקורות:

ליתר דיוק, סוף זמן אמירת הברכה הוא 14 יום ושמונה עשרה שעות ו22 דק' לאחר המולד המדוייק. בשו"ת חתם סופר סי' קב הקל בשעת הדחק להוסיף עוד 18 שעות שאז חסרונה עדיין אינו ניכר לעין אבל לא נהגו לסמוך על כך.