אמרו קדיש בטעות – האם יפסיק

שאלה:

בס"ד,
בשבת קודש בהעלותך בזמן שאמרו החזן קורבנות יהודי התחיל לומר קדיש עוד לפני "איזהו מקומן ' ואחד הגבאים אמר לו להפסיק, האם נכון לעשות כן או שיסיים את הקדיש למרות שלא אמרו את הקורבנות ?

תשובה:

שלום רב

אם נזכרו לפני שאמר בעגלא ובזמן קריב שכבר נתחייבו בעניית אמן יהא שמיה רבה, יפסיק, ואם כבר אמר תיבות אלו – לא יפסיק. כמובן שדין זה אמור רק בנדון שלנו שניתן לומר שם קדיש ולא במקום שזו טעות גמורה ואין כלל ענין באמירתו עתה.

מקורות:

שו"ת אגרות משה או"ח ח"א סי' א אות יג.