ריבית בהחזרת גזילה

שאלה:

שלום הרב,

לפני כמה שנים הייתי עם בעלי והילדים אצל הוריי לשבת, ולקחתי סיר מהעליית גג שידעתי שהוא של אחותי- מדובר בסיר בישול איטי והסיר שלי בזמנו בדיוק נשבר. אחותי קיבלה אותו זמן מה לפני כן וידעתי שהוא לא בשימוש. כוונתי היתה לקנות לה סיר חדש. עברו כמה שנים ושכחתי מזה, כעת היא רוצה את כספה בחזרה- בצדק- אך השאלה שלי היא אם אני צריכה לתת לה דווקא כסף או שאני יכולה במקום זה לקנות לה סיר כמו שהיה לה?

תשובה:

לא הבנתי את השאלה, מה גורם לך לרצות דוקא לקנות לה סיר? בלאו הכי את נותנת לה את אותו סכום, אז תתני אותו בצורה שהיא שמחה לקבל! אלא שבגלל חשש של ריבית הייתי מציע לתת דוקא סיר זהה, כשנותנים כסף לאתמיד זה הסכום המדוייק שמגיע לה, המחירים השתנו וכו'.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי את התשובה, אין שום חשש ריבית בהשבת גזילה כמפורש ביו"ד סימן קע"ז סעיף י"ט [יעויין שם בחוו"ד ביאורים ס"ק י"ט ושער דעה סק"ה].

  2. אינני בטוח שאכן מדובר בגזילה, זה יותר נראה כהלוואה על פי אומדן דעת הבעלים שיתרצו לכך… הכותרת קצת היתה חריפה בכוונה תחילה.