מי רגלים על הבגד תפילה ותפילין

שאלה:

מה דין מי רגלים שהיו על הגוף והתייבשו ? האם זה מעכב בתפילין ובתפילה ? אם לא מדוע

תשובה:

שלום רב

אם זה יבש ומכוסה אין חשש. ומעיקר הדין אפילו אם זה לח ומכוסה מותר, בשונה מצואה שהחמירו בה יותר, ראה שו"ע או"ח סי' עח סעי' א. ומכל מקום לכתחילה יש להחמיר בלח כמבואר בכף החיים שם ס"ק ד, אבל ביבש שאינו טופח על מנת להטפיח – כלומר אם תיגע ביד היד לא תוכל להרטיב דברים אחרים, אין איסור, ראה שו"ע סי' פב סעי' ב ומשנה ברורה שם.