תפילת מנחה לאחר השקיעה

שאלה:

אם התחלתי תפילת 18 של מנחה 2 דקות לפני השקיעה וסיימתי אחרי תוך 17 דקות (אני מאריך בכוונה) אני צריך להתפלל תשלומין בערבית ?

תשובה:

שלום רב

אתה לא צריך להתפלל תשלומין, אבל לכתחילה יש לדאוג לכך שתפילת שמונה עשרה תסתיים עד השקיעה, ראה משנה ברורה סי' רלג ס"ק ט וס"ק יד [דבריו שם אמורים למנהג בני אשכנז בחו"ל שנהגו כרבינו תם, אבל העקרון זהה גם למנהגנו שבין השמשות הוא בשקיעה ראשונה.