שינוי יעוד בצדקה

שאלה:

שלום, אני התחייבתי לתרום צדקה להידברות בסכום של 45 שקל לחודש במשך שנה שלמה וקיבלתי עבור זה בקבוק יין שהרבנית שנתנה לי את היין אמרה שבסופה של השנה אני אתחתן ואת היין אני אשתה בחתונה, נשלח החיוב לבנק והבנק לא אישר זאת, יש אפשרות לתרום לבית כנסת כדי לצאת לידי חובה? חייבת לתרום להידברות? מה לעשות?

תשובה:

שלום רב

כיון שההתחייבות היתה להדברות ודאי חייבים לתת להם. אלא שהחיוב מן הסתם נעשה על דעת שתוכלי לתת את החוב בתשלומים, כך שאת יכולה לעשות התרת נדרים ולהחזיר את היין. אגב איש לא יוכל לנבא שאכן תנשאי, זו לא הבטחה זו ברכה.

בשורות טובות.