הגבהת הקול בחזרת הש"צ ע"י הצבור

שאלה:

בס"ד,
האם יש מקור או בספרי המנהגים בהלכה למה שעושים בבתי כנסיות רבים בזמן חזרת הש"צ שאומרים חוץ מברוך הוא וברוך שמו " חוננו ועננו ושמע תפילתנו " " כימי אז " ועוד בקול שאינו יורד משל השליח צבור ?

תשובה:

בקרב יהודי ספרד נהגו להוסיף כמה הוספות כאלו בחזרת הש"ץ, אין בכך כמובן שום חיוב ואין צורך, זה רק חלק מכבוד התפילה להשתתף בבקשות או להוסיף שבח [כמו שאומרים עליהם השלום על האבות הק'].