מעמדו של אדם שקיים יחסי אישות עם גרושתו

שאלה:

אני גרוש כ7 חודש ובחודש האחרון השתפרו היחסים באופן ניכר .ואף בעלתי אותה .האם הביאה מהווה קניין? כוונתי הייתה קניין בביאה והיא במגמת מיסוד הזוגיות איתי.

תשובה:

שלום רב,

נשמע שאתה סבור שזה הליך תקין?! בכל מקרה בין אם הקנין תפס ובין אם לאו, בגמרא כתוב שלרב קילל את מי שמבקש בביאה למרת שהיא מקודשת.לעצם הענין. דבר ראשון אם אין עדי ייחוד ודאי שאין כאן קידושין ועליך לגשת מיד לרבנות ולהתחתן כראוי. בנוסף ישנם כמה פרטים שאינו יודע אם הם התקיימו במקרה שלכם או לא. לכן בכל מקרה עליכם לגשת לרבנות להתחתן כנדרש.

בהצלחה