אמירה לגוי כשניתן להשתמש גם בלעדיו על ידי הדחק

שאלה:

ספר אור הלכה דיני נכרי בשבת דף תתטז
למטה בדף שורה ד
אם יש נרות שבת דולקים מותר להגיד לגוי ברמז קשה לי לקרוא לאור זה והגוי יבין וידליק את האור במטבח ועכשיו השאלה מתי שנכבו הנרות אסור להנות יותר מהאור של הגוי עלי להפסיק לקרוא בספר?

תשובה:

שלום רב

ודאי יש להפסיק. יתר על כן, אם היה שמן בנר היכול לדלוק עד השעה שמונה בערב, והגוי הוסיף שמן ועתה הוא דולק עו שעתיים, אף שהשמן מעורב ובכל רגע הוא דולק מכח השמן שהיה ושנוסף – אסור. ראה שו"ע סי' רעו סעי' א ומה שהאריך בזה בשו"ת מנחת שלמה סי' ה.