דמעות של רצון ושאיפות בשבת..-מותר ?

שאלה:

שלום ,
תמיד שמעתי שאסור לבכות בשבת.
וקראתי מלא סיפורים על גבורה של אנשים שנזהרו לא לבכות בשבת..(כאלו שאיבדו ילדים..וכדומה..)
בעצם , אם אני בוכה אני עושה עבירה ?
רציתי לשאול על עצמי ,
לפעמים אני כל כך רוצה לבכות בשבת..
כי אני אוהבת את השבת..
ולא פעם אני מרגישה רגשות שלא מרגישה בימי חול..
ואני פשוט מדברת עם השם ומתפללת..
על הזיווג וכדומה..(דברים שקשים לי..)
ואז יוצאות לי דמעות ..
דמעות של רצון להתקרב לאבא שבשמים יותר..
ואני מבקשת על זה..ובוכה ..
זה בסדר או שאני צריכה לעצור את זה ??
יש משהו בליל שבת שעושה לי רצון בוער בלב לדבר עם בורא עולם ..
והדמעות יוצאות מאליהן…

תשובה:

שלום רב

דמעות של כיסופין והתרגשות אינן דמעות שלצער, ואין בכך איסור.

אשרייך שזכית לקירבת אלוקים.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    אם אדם חס ושלום נגרם לו צער בשבת קודש כתוצאה ממריבה עם בני משפחתו , והוא בוכה בשבת. זה חילול שבת ?
    ראוי לציין שלדעתי אין אדם שבוחר לבכות אלא הדמעות נוצרות כתוצאה מאירועים שקורים והאדם לא תמיד מסוגל לשלוט ולהתאפק.

  2. זה לא חילול שבת, בכי אינו מלאכה, למרות שיש אנשים שעושים זאת באומנות רבה… אבל משום כבוד השבת יש להמנע ככל שניתן. בכלל מריבות זה דבר לא נעים…