הזכות להתפלל שחרית

שאלה:

שלום
כבוד הרב
אני יוצא מוקדם בבוקר לעבודה, ולקרוא תפילית שחרית אני לא יספיק . האם אני יכול להניח תפילין ולקרוא את שמע. ואחר העבוד לקרוא פעמים את תפילית מנחה.
האם ניתן לעשות כך.
תודת רבה
כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

חלילה לנו כיהודים להפסיד תפילת שחרית! חובה למצוא זמן להתפלל לפני סוף זמן תפילה, ראה בלוחות השנה את הזמנים בכל יום. תברר את זכויותיך בעבודה להפסיק מעט לתפילה. מלבד זאת כמובן שיש להתפלל גם מנחה וערבית. שים לב שהתפילה שלוש פעמים ביום היא הבסיס של כל יהודי, וכולנו רוצים להמנות על צבא ה'.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום
    כבוד הרב
    אם אני מתחיל לעבוד בשעה 6:00 בבוקר.
    אז אני צריך לקום ב 4:00 בבוקר לקרוא שחרית להנחית תפילין.
    כי זה לוקח לי שעתיים.
    ובזמן הזה עוד חושך,
    בעבודה אנני יכול להיות שעתיים, מחוץ לעבודה או הפסקה כן לא מקרים את זה. ואני אחד שרוצה להתפליל.
    אז מה עיל לעשות.
    תודה כבוד הרב.

  2. תפסת מרובה לא תפסת!! אתה מתפלל שעתיים תמימות תפילה שניתן לעשות בחצי שעה, ובגלל זה אתה מעוניין לוותר על התפילה לגמרי?!

  3. בוקר

    כבוד הרב

    כן לי זה לוקח שעתיים לקרוא את תפילת שחרית,

    אם אני מתחיל מי ברכות השחר ועד סוף התפילה.

    אך אתה אומר שחצי שעה ניתן להתפליל שחרית.
    א. האם מקצרים את התפילה בזה שמדלגים על עמודים.

    ב. או שקוראים את התפילה מהר שרק יוצאה על יד חובה.

    או שאני קורא לאת וכך לוקח לי הרבה זמן. אם אפשר לקבל את תפילת שחרית שכביכול לוקחת חצי שעה.
    אני אדם לא מרובה ולא משולש ולא עגול. אדם יש וטוב לב שרוצה להיות ליד אבא שבשמיים.
    תודה
    כבוד הרב.

  4. אתה כנראה קורא לאט מידי. במקרה כזה תוכל לדלג בפסוקי דזמרא ולומר רק ברוך שאמר אשרי ישתבח, ומיד אחר כך ברכת יוצר אור והלאה.