הנחת תפילין וקריאת שמע – מתי?

שאלה:

ערב טוב
כבוד הרב
שאלתי א. האם מותר להניח תפילין בזמן תפילית מנחה.
ואם אני קורה את שמע ישראל בתחילת או בסוף התפילת מנחה.
ב. האם בתפילת ערבת צריך לקרוה את שמע ישראל , ואם כן האם אני קורה אותה בהתחלה או בסוף התפילה
כי אני לא מספיק בבוקר
תודה רבה אם הרב יכול לעזור.

תשובה:

שלום רב

א. חשוב לציין, אין קשר עקרוני בין מצות תפילה למצות תפילין, אפשר להניח גם בתפילת מנחה או בכל זמן אחר במשך היום. אבל אמרו חכמים הקורא קריאת שמע ללא תפילין כמעיד עדות שקר בעצמו, וכיון שזמן קריאת שמע הוא כמובן בתפילת שחרית עד שלוש שעות ראשונות של היום, יש להניח את התפילין כמו כל עם ישראל בתפילת שחרית. סוף זמן קריאת שמע היום היה ב8:44 זה משתנה כל יום לפי שעות הזריחה והשקיעה שעון קיץ וחורף וכו'… חבל להפסיד זו מצוה מהתורה. אחר כך זה רק כקורא בתורה.

ב. ודאי בתפילת ערבית אומרים קריאת שמע, ראה סדר התפילה בסידור.. קריאת שמע בערבית אינה במקום הקריאה בשחרית הן שתי מצוות נפרדות וחובה לקיים את שתיהן.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תפתח סידור ותראה בדיוק כיצד מתנהלת תפילת ערבית. ולא הבנתי למה לפני צאת הכוכבים? זמן קריאת שמע של ערבית הוא דוקא בלילה.