כמה זמן לאחר הגירושין אפשר להתחתן?

שאלה:

אני מתגרשת בעוד כמה ימים? מתי מותר לי להתחתן שוב אחרי הגירושים?

תשובה:

שלום רב,

גרושה אינה יכולה להנשא למישהו אחר לאחר הגירושין עד שיחלפו 92 יום שהם בעצם שלשה חודשי הבחנה שגזרו חז"ל אם היא תלד לאחר חצי שנה ויותר יהיה ספק האם הבן שיך לבעל הראשון או לשני. לכן לאחר התקנה לעולם לא ניתן להתחתן קודם לכן.

אם האישה בהיריון או שהיא ילדה והתינוק/ת עדיין אינו בן שנתיים היא זקוקה להמתין עד שיהיה בן שנתיים.

מקורות:

שו"ע אבה"ע סי' יג.