טעם למנהג ספרדי לומר " עליו השלום" רק על אברהם אבינו

שלום להרב,

שאלה: לפני שבועיים התפללתי אצל חברים ספרידם בבוקר, ואני אשכנזי, ושמעתי שמנהגם לומר בחזרת הש"ץ בברכת האבות כשאומרים " אלקי אברהם" עליו השלום , אבל לא שמעתי שאומרים " עליו השלום" לא ליצחק ולא ליעקב אבינו, ורציתי לדעת מדוע רק לאברהם אומרים ולשאר אבות לא?

ראיתי בילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן קכד – דיני החזרה ועניית אמן בסעיף ו' שכתב וז"ל והרי אפילו כשמזכירים צדיק בשר ודם, צריך לברכו, כמו שנאמר: "זכר צדיק לברכה". ונראה לי שזה הטעם למנהגם, אבל עוד לא ידוע לי מדוע רק לאברהם אמרו ולא לשאר אבות?

אשמח לשמוע על מנהג אחינו הספרדים.

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

כשאני התפללתי בבית כנסת ספרדי דוקא שמעתי שלאחר שאומרים ואלוקי יעקב אומרים "עליהם השלום", נראה שזה הנוסח המדוייק וממילא אין מקום לשאלה…

שיתקבלו התפילות