הכשרת תנור כלי פיירקס וסירים

שלום,
כיצד להכשיר תנור וכלים שנאפו בהם מאכלים שהכילו תוצרת היתר מכירה?
כיצד מכשירים כלי פיירקס וסירים שהתבשלו בהם תוצרת היתר מכירה?
כל טוב.

תשובה:

שלום רב

לאותם הסוברים שירקות היתר מכירה דינם כספיחין, הכשרת הכלים האלו תעשה ככל הכשרה מבליעת איסור. הכשרת תנור תעשה על ידי נקיון יסודי והפעלתו כשהוא ריק חצי שעה, לאחר שלא היה בשימוש 24 שעות. תבניות אפייה לא ניתנות להכשרה, אלא על ידי ליבון חמור שיקלקל אותן לגמרי. סירים וכדומה על ידי הגעלה בתוך סיר מים רותחים המבעבע על האש, כשהסיר המכשיר והמוכשר שניהם לא היו בשימוש 24 שעות. כלי חרסינה אין להם הכשרה [אם מדובר בכלי יקר יש להקל על ידי הגעלה שלוש פעמים] ראי בכל זה בהרחבה במאגר השו"ת שלנו ערך הגעלת כלים.

בהצלחה