הלוואה בריבית לחברה אמריקאית בבעלות ישראלית

שלום,
האם אני יכול לתת הלוואה לחברה אמריקאית שחלק מבעליה או כולם ישראלים, שמשקיעה בארה"ב בנכס שינבעו ממנו הכנסות שכירות. בהנחה שהם לא ירצו לעשות היתר עיסקה. בנכס תמורת ריבית נקובה, לא מובטחת.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בעיקרון אם הקרן והריבית לא מובטחים, אין בעיה של ריבית, משום שזה לא נחשב הלוואה. אבל, אי אפשר להתיר מבלי לבדוק את פרטי ההסכם.

אם לישראלים יש שליטה מסוימת בחברה, יש איסור ריבית לרוב הדעות. אמנם, יש מתירים להלוות בריבית אף לחברה שכל בעליה יהודים, כל עוד שאין אחריות אישית על שום יהודי.

מקורות:

לעניין חברה בע"מ, המהרש"ג מתיר וכן פסק בשו"ת אגרות משה יו"ד ח"ב סי' סב-סג, ובשו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' א אות ב ובשו"ת מנחת שלמה ח"א סי' כח אוסרים.