תפילין מצות עשה שהזמן גרמא

שלום כבוד הרבנים

רציתי לשאול אם מן התורה היה מותר להניח תפילין בלילה אז זה לא מצוות עשה שהזמן גרמא אז איך נשים פטורות מתפילין?(עכשיו לכאורה היה מקום לומר שמצוות תפילין היא מצוות עשה שהזמן גרמא בגלל שחכמים אסרו להניח בלילה שמא יפיח בהן אבל עדיין מה נגיד על אז שלא היה את האיסור להניח בלילה)

תודה

תשובה:

שלום רב

בשבת וחג לא מניחים תפילין, משום שהם נקראים אות וכו', ודי בכך כדי שיחשב כמצות עשה שהזמן גרמא. ראה משנה ברורה סי' לח ס"ק יא.