אמירה לגוי להדליק אש בשבת

יש לי פה גזיה שאני בשבת משתמש בא כפלטה לשבת בשבת בבוקר אני רואה שהאש כבויה האם מותר לי לקרוא לגוי לרמוז לו או להאגיד או בכל דרך שהיא שהוא ידליק את האש שיהיה לי פה אוכל חם לכמה אנשים (לחמם סיר של חמין )
(אני יודע למזגן לצורך תפילה של רבים מותר לקרוא לו )
השאלה שלי אם להדליק את האש זה אותו דבר
ועם זה היתה פלטה חשמלית העם זה שונה

תשובה:

שלום רב

אסור לומר לגוי להדליק את האש בשבת, כיון שאסור להנות ממעשה שבת של גוי הנעשה עבור הישראל, זאת מעבר לעצם איסור האמירה.

מקורות:

כאשר מדובר במלאכה דרבנן יש שהתירו משום שבות דשבות במקום מצוה, ראה ארחות שבת פרק כג סעי' יז ואילך פרטי הדינים בזה, אבל במקרה שלך מדובר במלאכת הבערה דאורייתא.