האם מותר לקחת משכך כאבים בשבת?

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם מותר לקחת משכך כאבים בשבת? בגלל שעשיתי עקירת שן ואני צריך לקחת אתזה היום בערב ומחר בבוקר בצהריים מחר ובערב.
והאם מותר לגרגר מי מלח בפה בשבת? כי אני צריך לגרגר מי מלח באיזור שעשיתי בו עקירה ביום שבת.
ועוד שאלה כבוד הרב אם כבר בנושא האם ביום שבת מותר לשחק בקלפים?
ועוד שאלה כבוד הרב נראלי היה כתוב איפה שהוא באחד מהקבוצות בוואטס אפ בפלאפון שאמרו שאם נגיד יחדתי בגד מסויים לכבוד שבת קודש אז לא טוב ללבוש אותו ביום חול
האם זה הלכה למעשה שאסור לשים אותו ביום שבת?
ואם לבשתי בגד שהוא היה פעם חדש לשבת ועם הזמן הוא נבלה והשגתי בגד חדש לשבת האם יש בעיה בלשים את הבגד הישן והבלוי ביום חול?

תשובה:

שלום רב

הכלל הוא שכאשר הכאב הוא חזק עד שזה מוגדר חולי [בדרך כלל כאב שגורם לרצון לשכב] מותר לקחת משכך כאבים בשבת, אבל אם זה סתם כאב ולא עושה רצון לשכב, אין לקחת. אם גירגור מלח נצרך לרפואת המקום שלא יזדהם – מותר.

חשוב שיהיה בגד מיוחד לשבת, אבל אם הוא כבר התיישן אפשר להעביר ליום חול ולקנות אחר לשבת, וכך נוהגים כולם..

שבוע טוב.