מה מדברים בסעודת שבת?

בסד
שלום לכבוד הרב היקר
בשולחן שבת שאני יושב ישננם לפעמים דבורים של חול ואו דברים בטלים וכמו יום חול ואני קם מהשולחן והולך לפינה אחרת
האם אני נוהג בסדר ? כי ממש קשה לי עם דיבורים כאילו

תשובה:

שלום רב

מותר לדבר בסעודת שבת דברי חול ודברים בטלים, בכל בית יהודי אנשים משוחחים על מה שעבר השבוע, מתענינים בילדים בחבריהם ובנעשה בבתי הספר וכדומה וזה בסדר גמור. מה שאסור הוא תוכניות בעניני עסקים או שאר דברים האסורים בשבת. כמובן הכל צריך להעשות בצורה מרוממת, שיחות שענינן להתענין אחד בשני ולחזק את ההווי המשפחתי ולא סתם שטויות, ובודאי לא לשון הרע ורכילות, אבל טבעי שלא מדברים כל הזמן רק דברי תורה. בכל מקרה יש לשמור על קשר משפחתי איתן ולא לפרוש בהפגנתיות מהשולחן.

והכי חשוב, תכין את עצמך לסעודה! תבוא עם סיפורים יפים, עם דברי תורה, נושאי בעלי ערך לדיון [גם של דברי חולין] וכך תוכל לנווט את השיחה לפחות חלק מהזמן, למחוזות רצויים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אסור בכלל בשבת לדבר דברי חולין, בקושי התירו לומר שלום [רק למי שיש צער ואין לו מה לדבר התירו במקום הכרח], ק"ו לא בסעודת שבת שזה זמן יקר וקדוש. בוודאי לא לנהל שיחות חולין, גם אם מטרתם לחזק הווי משפחתי, צריך למצוא לזה זמן אחר.
    כנראה התכוונתם לסעודת מלוה מלכה, לא לסעודות שבת עצמם.